- تلفن : 88565681
- ایمیل : Alinezhad@asracctv.com
با افزوده شدن سیستمهای هوشمند به قابلیتهای دوربینهای مداربسته کیفیت کنترل نظارت تصویری بسیار پیشرفته تر و آسانتر شده است. قابلیتهای هوشمندی که تا کنون در حصولات نظارتی-حفاظتی مورد استفاده بوده اند با بهره گیری از تکنولوژیهای پیشرفته در جهت بهبود روند نظارتی به کار گرفته شده اند.
از مهمترین این قابلیتها میتوان به تشخیص چهره (Face Detection) , عبور از خطLineCrossing، تشخیص نفوذ (Intrusion Detection)، نقشه حرارتی (Heat Map)، تشخیص استثناء صوتی (Audio Exception Detection)، قابلیت ضد مه (Defog)، سنسور تشخیص حرکت (PIR)، تشخیص تغییرات ناگهانی صحنه (Sudden Scene Change Detection)، ترسیم و انتخاب ناحیه مورد نظر (ROI) اشاره کرد که در ادامه به شرح برخی از آنها و چگونگی عملکردشان خواهیم پرداخت.
فعالیت سیستم هوشمند تحت تکنولوژی مدل سازی پس زمینه یا همان Background Modeling Technology انجام میشود. این تکنولوژی نمونهای ساکن و ایستا از تصویر پس زمینه ارائه میکند. وقتی زمینه ثابت باشد، حرکت اجسام در آن قابل تشخیص خواهد بود. با این تکنولوژی میتوان محدودهای را در تصویر زمینه به عنوان هدف قرار داد به این معنی که اگر جسم وارد آن محدوده شد، هشدارها به صدا دربیایند. طبق برنامهای که این تکنولوژی از آن استفاده میکند ورود، خروج، ظاهر و ناپدید شدن اجسام قابل تشخیص است. از جمله قابلیتهایی که این تکنولوژی پشتیبانی میکند میتوان تششخیص عبور از خط، تشخیص ورود به محدوده مورد نظر، تشخیص خروج از محدوده مورد نظر و تشخیص نفوذ را نام برد.
در مدل سازی پس زمینه همچنین میتوان مسیر حرکت جسم، رنگ، شکل، نوع و اندازهی آن را هم مشاهده کرد. این تکنولوژی یکی از فراگیرترین و پرکاربردترین تکنولوژیها در تحلیل هوشمند ویدئو (Intelligent Video Analysis) است.
دوربین های مداربسته
همانطور که پیشتر گفته شد، یکی از قابلیتهای تحت پشتیبانی این تکنولوژی تشخیص عبور از خط است. تحت این قابلیت کاربر میتواند خطی فرضی در تصویر ایجاد کند. به صورت پیش فرض، هرگاه ۵۰% از جسمی از این خط عبور کند، هشدارها فعال میشوند. هرچه میزان حساسیت بالاتر باشد با گذر درصد کمتری از خط هشدارها فعال میشوند. در نتیجه برای اینکه هشدارها با گذر جسم کوچک فعال شوند باید حساسیت بالا باشد. استفاده از دوربینهایی که مجهز به تشخیص عبور از خط هستند بیشتر برای نصب در فضای باز و بیرون از ساختمانها کاربرد دارد.
جهت گیری خطی که کاربر آن را مشخص میکند باید مناسب باشد، به طوری که سیستم بتواند عبور را تشخیص دهد.
فاصلهی دوربین از سوژه ی متحرک باید به قدری باشد که سوژه در تصویر خیلی بزرگ دیده نشود، پس ارتفاع دوربین در هنگام نصب نقش مهمی دارد. علاوه بر آن زاویه دوربین باید طوری باشد که تصویر از بالا گرفته شود یعنی در راستای خط فرضی یا در موازات آن نباشد.
حالت های عبوری که با این قابلیت تشخیص داده شده و باعث فعالیت هشدارها میشوند:
- حرکت از A به B
- حرکت از B به A
- حرکت بین نقاط A و B
http://azheer-central.com
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه
می خواهید دیدگاه خود را ارسال کنید؟ وارد حساب کاربری خود شوید
اولین دیدگاه را شما برای این آگهی ثبت کنید